بطور میانگین ۱۲درصد از جمعیت جهان چپدست و ۸۷ درصد راستدست هستند و ۱ درصد با هر دو دست مینویسند.
دانشمندان اولین دستورالعملهای ژنتیکی تثبیت شده در دیانای ( DNA ) را کشف کردهاند که به چپدست شدن مرتبط است.
به نظر میرسد که این دستورالعملها به میزان زیادی در ساختار و عملکرد مغز نقش دارند، به ویژه بخشهایی که به زبان مربوط میشود.
اسکنهای انجام شده نشان میدهد در افراد چپدست دو نیمه چپ و راست مغز بهتر به هم مرتبط بوده و در مناطقی که به زبان مربوط میشود، هماهنگی بیشتری دارند.
در نتیجه تیم تحقیقاتی پژوهشگران دانشگاه آکسفورد گفتهاند که این افراد احتمالا مهارتهای زبانی بهتری دارند، هر چند که آنها اطلاعاتی که بتواند این یافته را ثابت کند، ندارند.
چپدستی بر روی عملکرد فرد در مدرسه تأثیر میگذارد:
طبق یک تحقیق در استرالیا، کودکان چپدست در زمینههایی همچون حفظ لغات، خواندن، نوشتن، رشد اجتماعی و مهارتهای حرکتی کوچک و بزرگ نسبت به کودکان راستدست عملکرد ضعیفتری داشتند.
چپ دست ها ممکن است بتوانند راحت تر و کارآمدتر از هر دو طرف مغز خود استفاده کنند:
بر اساس یک مطالعه استرالیایی که در سال 2006 در ژورنال Neuropsychology منتشر شد، افراد چپ دست تمایل دارند ارتباطات سریع تری بین نیمکره راست و چپ مغز داشته باشند که منجر به پردازش سریع تر اطلاعات می شود. محققان عملکرد شرکت کنندگان را در کاری که زمان انتقال بین نیمکره های مغز را ارزیابی میکرد و کاری که آن ها را ملزم به استفاده هم زمان از هر دو طرف مغزشان می کرد، اندازه گیری کردند.
این تحقیق نشان داد که شرکت کنندگان چپ دست در پردازش اطلاعات در دو طرف مغز سریع تر عمل می کنند و این یک مزیت شناختی است که می تواند برای آن ها در مواردی مانند بازی های ویدیویی و ورزش مفید باشد.